Onze school is een KiVa school


Op BS Op de Top gaan wij dit schooljaar starten met KiVa, een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. Hierbij worden alle leerlingen van groep 1 t/m 8, directie, leerkrachten/medewerkers en ouders betrokken.  

KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen, waarbij interventies plaatsvinden op zowel schoolniveau, klassen als individueel niveau binnen een cultuur waarin respectvol en positief gedrag de norm is. 

Jaarlijks worden 10 thema's aangeboden, waarbij telkens een ander leerdoel centraal staat. Verschillende werkvormen worden ingezet om het gestelde doel te bereiken.

Bij elk thema hoort een ouderbrief, bij de start van een nieuw thema plaatsen wij deze steeds op ISY. In de bijlage treft u de eerste ouderbrief aan.

Het motto van KiVa luidt dan ook: 'Samen maken we er een fijne school van!'. 

Vandaag vond de Kick-off plaats van KiVa, samen met alle kinderen vormden wij de letters KiVa en de KiVa vlag wapperde aan de vlaggenmast.